Je možné takto využiť škrupinky od vajíčok? Skúsil by si to?

Zdieľať
12467729_1278754555485036_1146983356_n.jpg

Je veľa vecí, ktoré vyhadzujeme a pritom nám dokážu ešte pomôcť. Napríklad aj škrupinky od vajíčok. Vedel si o nich toto?

V niekoľkých štúdiách bolo zistené, že sa prášok zo škrupiniek ľahko vstrebáva do ľudského tela a má viac pozitívnych účinkov na zdravie, vrátane posilnenia kostí. Pomáha telu vyrobiť zdravšie krvné bunky, znižuje cholesterol a krvný tlak. Iba pol lyžičky prášku obsahuje približne 1000 až 1500 mg vápnika alebo 90% odporúčaného denného množstva.

Ako dostaneme ľahko škrupinky do svojho tela? Najprv ich musíš 10 minút povariť ( v prípade, ak ich získaš zo surových vajíčok a nie z uvarených). Necháš ich chvíľu odležať, uschnúť a potom ich pomelieš na jemný prášok. Ten si môžeš zamiešať do ovsených vločiek, jogurtu, smoothie alebo inej obľúbenej pochúťky a zjesť.

Čo si o tom myslíš? Je to podľa teba vhodný doplnok stravy? Chcel by si to vyskúšať?

C5253014478d77952dfad543e2eff5d1.jpg
https://www.pinterest.com/pin/247838785719093284/ Foto: www.pinterest.com
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom