Keď vyskúšate tento recept na nadýchané palacinkové soufflé, budete nadšení

Zdieľať
Horizon33_2016 8 23_12 35 26.jpg

Palacinky patria k veľmi obľúbeným jedlám a máme ich radi na rôzne spôsoby. Zatiaľ čo u nás sú v obľube hlavne tenké palacinky plnené niečím sladkým, v Amerika, ale aj v ďalších krajinách uprednostňujú takéto hrubé nadýchané palacinky. Vyskúšajte ich aj vy a neoľutujete!

Budete potrebovať:

5 vajec

40 g kryštálového cukru

60 g polohrubej múky

2g sódy bikarbóny

štipku soli

vanilkový extrakt

30 g práškového cukru

Ako na to?

Oddeľte bielky a žĺtky.

Horizon33_2016 8 23_12 35 34.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Pridáme cukor a miešame, kým sa nerozpustí. Potom pridáme štipku soli, múku a sódu bikarbónu. Dobre rozmiešame a pridáme vanilkový extrakt.

Horizon33_2016 8 23_12 36 34.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh.

Horizon33_2016 8 23_12 37 4.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Ten potom zľahka zmiešame so žĺtkovou zmesou.

Horizon33_2016 8 23_12 37 34.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

A na suchej nepriľnavej panvici upečieme hrubé palacinky.

Horizon33_2016 8 23_12 38 5.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Podávame napríklad poliate javorovým sirupom alebo šľahačkou či lekvárom, podľa chuti.

Horizon33_2016 8 23_12 38 50.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Pozrite si návod aj vo videu:

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom