Palacinky patria k veľmi obľúbeným jedlám a máme ich radi na rôzne spôsoby. Zatiaľ čo u nás sú v obľube hlavne tenké palacinky plnené niečím sladkým, v Amerika, ale aj v ďalších krajinách uprednostňujú takéto hrubé nadýchané palacinky. Vyskúšajte ich aj vy a neoľutujete!
Budete potrebovať:
5 vajec
40 g kryštálového cukru
60 g polohrubej múky
2g sódy bikarbóny
štipku soli
vanilkový extrakt
30 g práškového cukru
Ako na to?
Oddeľte bielky a žĺtky.
Pridáme cukor a miešame, kým sa nerozpustí. Potom pridáme štipku soli, múku a sódu bikarbónu. Dobre rozmiešame a pridáme vanilkový extrakt.
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh.
Ten potom zľahka zmiešame so žĺtkovou zmesou.
A na suchej nepriľnavej panvici upečieme hrubé palacinky.
Podávame napríklad poliate javorovým sirupom alebo šľahačkou či lekvárom, podľa chuti.