Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Máš chuť na poriadnu maškrtu? Vyskúšaj túto palacinkovú tortu, ktorú si určite obľúbiš!

Double-Chocolate-Chocolate-Pudding-Crepe-Cake-4-from-willcookforsmiles.com_
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: www.willcookforsmiles.com
reklama:
reklama:

Palacinky patria medzi tvoje obľúbené jedlo? Určite nie si jediný! Veď kto by si rád nezamaškrtil na tejto sladkej dobrote. Ak ťa ale omrzeli klasické palacinky a túžiš po zmene, máme pre teba super riešenie! Tento recept je síce náročnejší na prípravu, ale výsledok stojí za to! Túto palacinkovú tortu s čokoládovým krémom a strúhanou čokoládou si obľúbi každý člen rodiny. Takže šup šup do kuchyne! :-) 

Na prípravu budeš potrebovať:

Na palacinky:
2 hrnčeky hladkej múky
3 vajcia
1 hrnček mlieka
1/4 hrnčeka oleja
1 lyžičku sódy bicarbony
4 lyžice cukru
1/2 lyžičky soli
2 a 1/2 až 3 hrnčeky horúcej vody

Na čokoládový krém:
1/3 hrnčeka kryštálového cukru
1/4 hrnčeka kakaa
cca 50 g čokolády na varenie
1/4 hrnčeka kukuričného škrobu
štipku soli
1 a 3/4 hrnčeka plnotučného mlieka
1/2 lyžice masla
1 lyžičku vanilkovej esencie

Na ozdobu:
biela čokoláda (môžeš použiť aj iný druh)

Double-Chocolate-Chocolate-Pudding-Crepe-Cake-2-from-willcookforsmiles.com_
www.willcookforsmiles.comFoto: www.willcookforsmiles.com

Postup:

Čokoládový krém:
1. V stredne veľkom hrnci zmiešaj cukor, kakao, kukuričný škrob, mlieko a soľ.
2. Var na miernom ohni a pridaj nalámanú čokoládu. Miešaj pomaly, ale často, kým ti nevznikne hustý krém, trvá to približne 20 – 25 minút.
3. Keď hrniec odstavíš zo sporáka, vmiešaj maslo a vanilku. Prikry hrniec utierkou a nechaj vychladnúť. Potom krém prelej do nádoby s vrchnákom a vlož do chladničky aspoň na 4 hodiny.

Palacinky:
1. Zmiešaj všetky ingrediencie okrem vody. Poriadne premiešaj, aby sa ti z múky nevytvorili žiadne hrudky. Potom pomaly pridávaj vodu a miešaj, kým ti nevznikne hustejšie cesto, malo by mať konzistenciu roztopenej zmrzliny.
2. Rozpáľ si na panvici olej a z pripraveného cesta vypeč palacinky. Mali by byť tenké, aby torta vyzerala pekne.
3. Hotové palacinky nechaj vychladnúť aspoň 2 hodiny.

Torta:
1. Čokoládu si nastrúhaj na väčšie stružliny. Môžeš si taktiež kúpiť už nastrúhanú čokoládu, aby si mal menej roboty :-P
2. Na každú palacinku natri čokoládový krém a posyp trošku čokoládou. Takto to opakuj, kým neminieš všetky palacinky. Ukladaj ich pekne na seba.
3. Celú tortu daj do chladničky, najlepšie na celú noc. Aby sa ti jednotlivé poschodia palaciniek nezosunuli, do stredu môžeš zapichnúť špajdľu na vyváženie.
4. Pred servírovaním celú tortu posyp ešte čokoládovými stružlinami.

Príprava je dlhšia, ale o to viac sa budeš tešiť na výsledok. Dobrú chuť! :-)

reklama:
reklama:

K téme

Viete o niečom zaujímavom? Máte paparazi fotku? Pošlite nám tip TU

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor AďaDátum 14. septembra 2015Zdroj www.willcookforsmiles.com © NAJKY.sk, iDen Media s.r.o
K téme , ,
reklama:
reklama:
reklama: