Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Svieži letný dezert, ktorý si zamilujete. Vyskúšajte túto božskú vanilkovo-malinovú tortu.

Horizon33_2016 8 24_11 55 47.jpg
18
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: www.youtube.com
reklama:
reklama:

Leto nám ešte neskončilo, a tak treba využiť jeho plody a pripraviť si napríklad aj takúto lahodnú letnú pochúťku. Vyzerá luxusne, čo poviete?

Budete potrebovať:

Na cesto:

3 hrnčeky polohrubej múky

1/2 ČL soli

3 ČL sódy bikarbóny

220 g masla izbovej teploty

3 hrnčeky kryštálového cukru

5 vajec

2 PL vanilkového extraktu

1 hrnček mlieka

Malinová omáčka:

700 g čerstvých alebo mrazených malín

2/3 hrnčeka kryštálového cukru

2 PL vody

1 PL citrónovej šťavy

Vanilková mascarpone plnka:

500 g mascarpone

2 a pol hrnčeka šľahačkovej smotany

90 g práškového cukru

2 ČL vanilkového extraktu

Ako na to?

Prehrejte si rúru na 180 stupňov a vymastite a vysypte tortovú formu s priemerom 23 cm.

V stredne veľkej miske si preosejeme múku, pridáme soľ a sódu bikarbónu.

Horizon33_2016 8 24_11 56 15.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Vo veľkej mise zmiešame cukor a maslo. Potom po jednom pridáme vajcia a vanilkový extrakt.

Horizon33_2016 8 24_11 56 57.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Postupne primiešavame múku a mlieko. Takto pripravené cesto nalejeme do dvoch foriem. Ak máme len jednu, cesto upečieme na dvakrát.

Horizon33_2016 8 24_11 58 6.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Upečené cesto necháme vychladnúť, vyklopíme z foriem a pripravíme si malinovú omáčku.

Horizon33_2016 8 24_11 58 31.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Maliny, cukor, vodu a citrónovú šťavu dáme do hrnca a za stáleho miešanie privedieme k varu. Varíme približne polhodinu a potom odstavíme.

Horizon33_2016 8 24_11 59 4.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Zmes potom prepasírujeme, aby sme sa zbavili zrniečok. Necháme vychladnúť a pripravíme krém z mascarpone. Mascarpone vyšľaháme s cukrom a vanilkovým extraktom a zmiešame s vyšľahanou šľahačkou.

Horizon33_2016 8 24_12 0 25.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Pred zdobením torty dáme krém z mascarpone do chladničky. Vychladnuté korpusy rozpolíme.

Horizon33_2016 8 24_12 0 35.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Na prvý plát natrieme 1/3 malinovej omáčky a potom pomocou zdobiaceho vrecúška pridáme 1/4 krému.

Horizon33_2016 8 24_12 1 7.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Toto zopakujeme pri ďalších dvoch vrstvách. Vrch torty ozdobíme len krémom, na ktorý naukladáme čerstvé maliny a ozdobíme lístkami mäty.

Horizon33_2016 8 24_12 2 0.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Tortu necháme na noc v chladničke a podávame.

Horizon33_2016 8 24_12 2 12.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Pozrite si recept aj vo videu:

reklama:
reklama:

K téme

Viete o niečom zaujímavom? Máte paparazi fotku? Pošlite nám tip TU

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor PejaDátum 24. augusta 2016Zdroj www.youtube.com © Najky.sk, iDen Media s.r.o.
K téme , ,
reklama:
reklama:
reklama: