Ryža je veľmi chutná príloha, ktorá sa hodí takmer ku všetkému. No s jej prípravou je to o trochu horšie. Správne uvariť ryžu vie len málokto, ak nerátame tú sáčkovú :-P Určite sa ti už stalo, že si ryžu buď prevaril a vznikla ti z toho hustá neidentifikovateľná hmota, alebo ti prihorela, či bola tvrdá, že si si takmer vylomil na nej zub :-D S týmto jednoduchým receptom sa ti ryža určite podarí a ty nebudeš musieť nič vyhadzovať :-)
Máš v kuchyni stále neporiadok? S týmito vychytávkami tomu bude zaraz koniec!
Na prípravu budeš potrebovať:
1 a 1/2 hrnčeka ryže (druh podľa vlastného výberu)
2 a 1/3 hrnčeka vody alebo vývaru
lyžicu oleja alebo masla
1/2 lyžičky soli
Postup:
Predhrej si rúru na 190°C. Priveď vodu do varu (buď na sporáku alebo použi rýchlovarnú kanvicu) a nalej ju do zapekacej misky. Pridaj ryžu, olej, soľ a premiešaj.
Vyskúšaj tento najlepší syrovo-vajíčkový sendvič na svete! Iný už nebudeš chcieť!
Misu prikry. Ak nemáš pokrievku, môžeš kľudne použiť aj alobal. Vlož do rúry na hodinu.
Po hodine vyber z rúry a vyskúšaj, či je ryža už hotová. Ak áno, premiešaj ju vidličkou, ak nie je, vlož ešte nachvíľu do rúry. Potom môžeš podávať a tešiť sa z tejto jednoduchej prípravy :-)