Máte chuť na netradičné jedlo? Vyskúšajte tieto zapekané žemle s vajíčkom, šunkou a syrom

Nebaví ťa jesť stále dookola praženicu, volské oko alebo hemendex? Chceš vyskúšať niečo nové, no stále veľmi chutné? Tento recept je pre teba ideálnou voľbou, pretože kombináciou vajíčka, šunka a syr nikdy nič nepokazíš! :-)
Na prípravu budeš potrebovať:
1 žemľu
plátok šunky
1 vajce
1/2 hrnčeka strúhaného syru
1 lyžicu čerstvej petržlenovej vňate (nemusí byť alebo nahraď inou bylinkou)
soľ a korenie podľa chuti
Postup:
1. Rozohrej si rúru na 180°C.
2. Odkroj zo žemle vrch a stred žemle vydlab.
3. Do vydlabanej žemle vlož plátok šunky, rozbi vajíčko, pridaj syr a nakoniec posyp bylinkou. Môžeš dochutiť soľou alebo korením.
4. Polož odkrojený vrch žemle na naplnený kus, zabaľ do alobalu a vlož do rúry.
5. Pre tekutý žĺtok peč 10 minút, pre ľahko uvarený 15 minút a pre pevný, uvarený žĺtok viac ako 15 minút.
6. Po upečení vyber z rúry a hneď podávaj! :-)
Viete o niečom zaujímavom? Máte paparazi fotku? Pošlite nám tip TU