Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Najzdravší cheesecake na svete? Toto je on, zamilujete si ho

Vegan cheesecake mm3 1024x681.jpg
7
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
twitter.com
reklama:
reklama:

Ak dostanete chuť na sladké, ale nechcete zhrešiť, je tu super riešenie. Pripravte si tento skvelý cheesecake, pri ktorom sa nemusíte báť žiadnych kíl navyše. Hovorí sa, že je to najzdravší cheesecake na svete. Ingrediencie sú ľahko dostupné a určite to zvládne každý. 

Delicious blueberry cheesecake
www.thinkstockphotos.com

Čo budete potrebovať:

KORPUS

-3 šálky vlašských orechov

-1 šálka ďatlí

-štipka soli

-¼ šálky sušeného nesladeného strúhaného kokosu

Assorted nuts
www.thinkstockphotos.com

NÁPLŇ

-2 a pol šálky surových kešu orieškov, ktoré boli namočené vo vode aspoň 4 hodiny alebo cez noc

-¾ šálky citrónovej šťavy

-1 šálka ​​kokosového nektára

-¾ šálky kokosového oleja

-1 lyžička vanilkového extraktu

-voda (podľa potreby)

Coconut on wooden table.Organic healthy food concept.Beauty and SPA concept.
www.thinkstockphotos.com

TOPPING

-2 šálky mrazených organických čučoriedok

-1/2 šálky vody

-1/2 šálky kokosového cukru

-2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy

-1/4 šálky Chia semiačok

-1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu

Berries 1846625_640.jpg
pixabay.com

POSTUP

1. Rozmixujte vlašské orechy vo vysokorýchlostnom mixéri na prášok. Potom pridajte ďatle a soľ a opäť mixujte. Zmes by mala zostať pokope, keď ju stlačíte v ruke. Formu vysypte strúhaným kokosom a prstami poroztláčajte zmes na dno, aj po stranách na hrúbku asi 1 cm.

2. Preceďte kešu oriešky a spolu s ostatnými prísadami hoďte do mixéra. Mixujte asi 2 minúty, kým nie je zmes úplne hladká. Ak je potrebné, môžete pridať trochu vody podľa potreby a miešajte, kým sa nevytvorí krémová konzistencia. Následne túto plnku rovnomerne naneste na korpus.

3. Takto pripravený cheesecake vložte do mrazničky po dobu aspoň 1-2 hodiny, aby stuhol. Pokiaľ ho ponecháte v mrazničke dlhšie, budete ho musieť pred podávaním rozmraziť. V chladničke vydrží až 3 dni a v mrazničke 5 dní.

Close up of woman with blender and milk shake
www.thinkstockphotos.com

4. V hrnci na miernom ohni miešajte čučoriedky, vodu, kokosový cukor a citrónovú šťavu. Miešajte často, až kým zmes neprivediete k nízkemu varu.

5. Ďalej pomaly primiešavajte Chia semienka. Čučoriedky sa rozkladajú a tvoria miernu gélovú konzistenciu. Miešajte asi 10 až 12 minút.

6. Odstráňte z tepla a jemne vmiešajte vanilku. Tento „džem“ vydrží vo vzduchotesnej nádobe v chladničke asi týždeň. Pred podávaním ním polejte cheesecake. Pre krajší efekt môžete ešte zopár celých zamrznutých čučoriedok poukladať navrch, kde ich jemne zatlačte.

Vegan cheesecake mm3 1024x681 kopia.jpg
twitter.com

Vyzerá to síce zdĺhavo a zložito, ale to naozaj neuveriteľne jednoduché. Cheesecake je fantastický dokonca aj bez čučoriedkovej polevy. Je skvelý na špeciálne akcie, oslavy a večierky. Vaši hostia vás budú vychvaľovať do nebies.

reklama:
reklama:

K téme

Viete o niečom zaujímavom? Máte paparazi fotku? Pošlite nám tip TU

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Autor: NikaDátum 11. apríla 2017Zdroj www.davidwolfe.com © Najky.sk, iDen Media s.r.o.
reklama:
reklama:
reklama: