Čokoládové cupcakes s mätou sú skvelým dezertom na každú príležitosť. Čokoládové cesto plnené bielou čokoládou s mätovou príchuťou a ozdobené krémom z mascarpone je jednoducho dokonalou kombináciou a prepojením zaujímavých chutí.
Budete potrebovať:
Cesto:
1 hrnček polohrubej múky
40g kakaového prášku
1 ČL sódy bikarbóny
1/2 ČL soli
1 hrnček kryštálového cukru
1 vajce
1/4 hrnčeka rastlinného oleja
1/2 hrnčeka cmaru
1 ČL mätového extraktu
1/2 hrnčeka horúcej vody alebo kávy
Náplň z bielej čokolády:
120g bielej čokolády
3 PL šľahačkovej smotany
1/4 ČL mätového extraktu
zelené potravinárske farbivo
Krém z mascarpone:
200g jemného tvarohu
250g mascarpone
1/2 hrnčeka práškového cukru
1 ČL mätového extraktu
trochu zeleného potravinárskeho farbiva
Ako na to?
Prehrejte rúru na 180 stupňov a do plechu na muffiny dajte košíčky. Vo veľkej miske zmiešajte múku, kakao, sódu bikarbónu a soľ.
V druhej miske zmiešajte vajíčko, cukor a olej, potom pridajte cmar a mätový extrakt. Postupne pridávajte zmes s múkou a napokon horúcu vodu alebo kávu.
Cesto bude redšie, ale presne také má byť. Nalejte cesto do muffinovej formy a pečte 20 minút. Nechajte vychladnúť a pripravte si medzitým čokoládovú plnku.
Bielu čokoládu zmiešajte so smotanou na šľahanie a rozpustite vo vodnom kúpeli. Potom pridajte zelené potravinárske farbivo a mätový extrakt.
Do upečených muffinov urobte dierky a nalejte do nich rozpustenú a trochu vychladnutú čokoládu.
Pripravte si krém. Vo veľkej mise zmiešajte tvaroh, mascarpone, cukor, mätový extrakt a farbivo. Ak sa vám zdá krém príliš hustý, pridajte zopár lyžíc šľahačkovej smotany.
Potom už len pomocou vrecka na zdobenie ozdobte muffiny a vyčarujte z nich lahodné cupcakes. Pred podávaním poriadne schlaďte, aby čokoládová plnka a mätový krém poriadne stuhli.