Perfektný návod na domáci fondán vyrobený z Marshmallow cukríkov

Zdieľať
Fondan.jpg

Vyrobte si takto jednoducho domáci fondán na „obalenie“ krásnej torty!

Vyrobiť si domáci fondán nie je vôbec také zložité, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Základom sú Marshmallow cukríky a potom sa už len pohrávate a pridávate potrebné suroviny. Ale aby ste mali dokonalú predstavu, máme tu pre vás perfektné video, na ktorom sa dozviete do detailu, ako na to.

Čo budete potrebovať:

preosiaty práškový cukor (cca 650 g)

Marshmallow cukríky (300 g)

2-4 polievkové lyžice vody

1/2 lyžičky soli

1/2 lyžičky kyseliny citrónovej

1 vanilkový cukor

arómu (vanilkovú alebo inú)

rastlinný tuk (cera)

1.Misku, v ktorej budete roztápať cukríky si poriadne potrite rastlinným tukom, aby sa nelepili. Potom ich vysypte do misky a nad parou nechajte roztopiť. Samozrejme nezabudnite pridať na začiatok dve lyžice vody, soľ, kyselinu citrónovú, vanilkový cukor a arómu. Misku prikryte pokrievkou a nechajte pár minút roztápať.

https://www.youtube.com/watch?v=Zko2vgJYr5w
www.youtube.com

2.Po pár minútach odokryte a premiešajte. Už sa cukríky začínajú pomaly roztápať. Ak je „cesto“ ešte husté, po troške pridávajte vodu (presnú konzistenciu uvidíte na videu).

https://www.youtube.com/watch?v=Zko2vgJYr5w
www.youtube.com

3.Ak máte už tú správnu konzistenciu, misku zoberte z pary a pridajte do nej asi 1/5 z práškového cukru a zamiešajte.

https://www.youtube.com/watch?v=Zko2vgJYr5w
www.youtube.com

4.Na pracovnú plochu naneste rastlinný tuk, aby sa hmota nelepila. Posypte ju polovicou zvyšného práškového cukru a následne na to dáte roztopenú hmotu.

https://www.youtube.com/watch?v=Zko2vgJYr5w
www.youtube.com

5.Teraz už len fondán dobre prepracujete a pridávate toľko cukru, aby vám vznikla čo najepšia hmota (viď video). Ak chcete mať fondán farebný, farbivo môžete pridať už pri topení cukríkov.

https://www.youtube.com/watch?v=Zko2vgJYr5w
www.youtube.com

6.Hotový fondán poriadne zabaľte do potravinovej fólie a následne do uzatvárateľného vrecka a dajte pozor, aby sa dovnútra nedostal vzduch. Takto pripravený fondán vám vydrží aj dva týždne.

https://www.youtube.com/watch?v=Zko2vgJYr5w
www.youtube.com

Pre lepšiu predstavivosť a viaceré detaily si pozrite nasledovné video:

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom