Vyrobiť si domáci fondán nie je vôbec také zložité, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Základom sú Marshmallow cukríky a potom sa už len pohrávate a pridávate potrebné suroviny. Ale aby ste mali dokonalú predstavu, máme tu pre vás perfektné video, na ktorom sa dozviete do detailu, ako na to.
1.Misku, v ktorej budete roztápať cukríky si poriadne potrite rastlinným tukom, aby sa nelepili. Potom ich vysypte do misky a nad parou nechajte roztopiť. Samozrejme nezabudnite pridať na začiatok dve lyžice vody, soľ, kyselinu citrónovú, vanilkový cukor a arómu. Misku prikryte pokrievkou a nechajte pár minút roztápať.
2.Po pár minútach odokryte a premiešajte. Už sa cukríky začínajú pomaly roztápať. Ak je „cesto“ ešte husté, po troške pridávajte vodu (presnú konzistenciu uvidíte na videu).
3.Ak máte už tú správnu konzistenciu, misku zoberte z pary a pridajte do nej asi 1/5 z práškového cukru a zamiešajte.
4.Na pracovnú plochu naneste rastlinný tuk, aby sa hmota nelepila. Posypte ju polovicou zvyšného práškového cukru a následne na to dáte roztopenú hmotu.
5.Teraz už len fondán dobre prepracujete a pridávate toľko cukru, aby vám vznikla čo najepšia hmota (viď video). Ak chcete mať fondán farebný, farbivo môžete pridať už pri topení cukríkov.
6.Hotový fondán poriadne zabaľte do potravinovej fólie a následne do uzatvárateľného vrecka a dajte pozor, aby sa dovnútra nedostal vzduch. Takto pripravený fondán vám vydrží aj dva týždne.