Či už si fanúšikom RAW stravovania alebo by si si chcel len dopriať zdravú sladkosť, tento recept rozhodne stojí za vyskúšanie.
Budeš potrebovať:
Základ:
1 hrnček mletých mandlí
1/2 hrnčeka ďatlí
1/4 hrnčeka kakka
1 polievková lyžica kokosového oleja
Na plnku:
1 a pol hrnčeka kešu orieškov, ktoré boli minimálne 4 hodiny namočené
1/2 hrnčeka sladidla podľa chuti (med, sirup z agáve alebo javorový sirup)
5 polievkových lyžíc citrónovej šťavy
1/2 hrnčeka kokosového oleja
štipku soli
1 polievková lyžica vanilkového esencie
Túto zmes rozdelíš na tri časti. Do jednej pridáš:
1/4 kakaa
1 polievková lyžica sladidla podľa chuti
1 polievková lyžica roztopeného kokosového oleja
A do druhej dáš:
1 hrnček mrazených jahôd
Postup:
Priprav si najskôr korpus. Ďatle, mandle a kakao vlož do mixéra a poriadne rozmixuj. Pridaj kokosový olej a miešaj ďalej, až kým nevznikne hustá zmes. „Cesto“ vlož do menšej okrúhlej formy, ideálne s priemerom okolo 15 centimetrov a poriadne ho do formy natlač.
Teraz priprav plnku. Všetky ingrediencie na základnú plnku daj do mixéra a dohladka rozmiešaj.
Do jednej časti primiešaj ingrediencie s jahodami a do druhej s kakaom.
Na „cesto“ rozotri kakaovú časť a vlož formu na 15 minút do mrazničky. Takto to zopakuj aj s ďalšími vrstvami.
Ak máš chuť, môžeš potom tortu ozdobiť čokoládovou polevou. Ak nie, nechaj ju niekoľko hodín, najlepšie však celú noc, v mrazničke. 15 minút pred servírovaním vyber.