Trojfarebnej RAW torte len ťažko odoláš! Jednoduchý recept, ktorý si zamiluješ.

Zdieľať
Horizon33_2016 1 25_13 54 46 1.png

Či už si fanúšikom RAW stravovania alebo by si si chcel len dopriať zdravú sladkosť, tento recept rozhodne stojí za vyskúšanie.

Budeš potrebovať:

Základ:

1 hrnček mletých mandlí

1/2 hrnčeka ďatlí

1/4 hrnčeka kakka

1 polievková lyžica kokosového oleja

Na plnku:

1 a pol hrnčeka kešu orieškov, ktoré boli minimálne 4 hodiny namočené

1/2 hrnčeka sladidla podľa chuti (med, sirup z agáve alebo javorový sirup)

5 polievkových lyžíc citrónovej šťavy

1/2 hrnčeka kokosového oleja

štipku soli

1 polievková lyžica vanilkového esencie

Túto zmes rozdelíš na tri časti. Do jednej pridáš:

1/4 kakaa

1 polievková lyžica sladidla podľa chuti

1 polievková lyžica roztopeného kokosového oleja

A do druhej dáš:

1 hrnček mrazených jahôd

Postup:

Priprav si najskôr korpus. Ďatle, mandle a kakao vlož do mixéra a poriadne rozmixuj. Pridaj kokosový olej a miešaj ďalej, až kým nevznikne hustá zmes. „Cesto“ vlož do menšej okrúhlej formy, ideálne s priemerom okolo 15 centimetrov a poriadne ho do formy natlač.

Horizon33_2016 1 25_13 46 32.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Teraz priprav plnku. Všetky ingrediencie na základnú plnku daj do mixéra a dohladka rozmiešaj.

Horizon33_2016 1 25_13 50 38.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Do jednej časti primiešaj ingrediencie s jahodami a do druhej s kakaom.

Horizon33_2016 1 25_13 51 52.png
www.youtube.comFoto: www.imgur.com

Na „cesto“ rozotri kakaovú časť a vlož formu na 15 minút do mrazničky. Takto to zopakuj aj s ďalšími vrstvami.

Horizon33_2016 1 25_13 53 55.png
Foto: www.imgur.com

Ak máš chuť, môžeš potom tortu ozdobiť čokoládovou polevou. Ak nie, nechaj ju niekoľko hodín, najlepšie však celú noc, v mrazničke. 15 minút pred servírovaním vyber.

Horizon33_2016 1 25_13 54 58.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Pozri si postup aj vo videu:

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom