Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Vedeli ste, prečo sú Japonky také chudé? Tu je odpoveď!

94a2785c418ee8d12ae573bad95750f8.jpg
5
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: sk.pinterest.com
reklama:
reklama:

Ako všetci vieme, Japonky sú naozaj chudé ženy. Vedeli ste, v čom spočíva ich tajomstvo? 

Za posledných 25 rokov držia japonské ženy svetový rekord, ako najdlhšie žijúce na Zemi, pretože žijú 84 a pol roka v priemere a zdá sa, ako by číslo na ich váhe nikdy nerástlo. Čo je tajomstvo japonských žien?

Naomi Moriyama vo svojej knihe o Japonkách odhaľuje odpovede pre dlhý a zdravý život. Uvádza, že potraviny, ktoré pomáhajú pri chudnutí, sú len súčasťou každodennej japonskej kuchyne a sú pravidelne konzumované. Medzi najlepšie potraviny pre zdravý a dlhý život a štíhlu líniu sú ryby, morské riasy, ovocie, sója, ryža, zelenina a zelený čaj.

B738dc86284c5d15259063d1a77f7b9d.jpg
sk.pinterest.comFoto: sk.pinterest.com

Japonci majú k dispozícii každodenné varené jedlá, kde tradičné jedlo sa skladá z grilovanej ryby, misky ryže, varenej zeleniny, polievky, zeleného čaju a ovocia. Je dôležité poukázať na to, že Japonci spotrebujú asi 10 percent všetkých rýb na svete, hoci tvoria len 2 percentá svetovej populácie.

Moriyama tiež tvrdí, že od detstva rodičia učia svoje deti jesť pomaly, aby dokázali oceniť každé sústo. Pravidlá, ktoré musia dodržiavať znamenajú, že nikdy nemajú úplne plnú misku alebo nepodávajú obrovské porcie a každá potravina musí byť podávaná samostatne.

7ab52a3f2b86730a0600893c840a71aa 1.jpg
sk.pinterest.comFoto: sk.pinterest.com

Japonská kuchyňa je pomerne jednoduchá, jedlo je pripravené pomaly a je zvyčajne varené, krátko grilované alebo varené vo vode. Namiesto chleba jedia ryžu pri každom jedle a to je vlastne jeden z hlavných rozdielov medzi tým, ako ľudia jedia na východe a ako na západe. Japonské raňajky sú považované za najdôležitejšie jedlo a môže sa skladať z niekoľkých jedál a nápojov, ale hlavne obsahuje zelený čaj, ryžu, polievku, tofu, mladý cesnak, morské riasy, omeletu alebo kus ryby.

Sladké zákusky v Japonsku sa jedia zriedka, ale keď sú v ponuke, sú hlavne podávané v malých dávkach. To neznamená, že japonské ženy nemajú radi čokoládu, sušienky, zmrzlinu alebo koláče, ale jednoducho si uvedomujú, aké negatívne dôsledky tieto pokrmy majú na telo a aké dlhodobé vedľajšie účinky potom môžu mať na naše zdravie.

„Cvičenie je súčasťou každodenného života v Japonsku a v záujme zachovania zdravého životného štýlu majú postavenú celú kultúru na cykloturistike, či pešej turistike,“ uzatvára Moriyama v knihe.

A058341c94561c84449a076d2430ebce.jpg
sk.pinterest.comFoto: sk.pinterest.com
reklama:
reklama:

K téme

Viete o niečom zaujímavom? Máte paparazi fotku? Pošlite nám tip TU

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor NikaDátum 24. júna 2016Zdroj www.stayonthehealthypath.com © Najky.sk, iDen Media s.r.o.
reklama:
reklama:
reklama: