Kto by nemiloval čokoládu? No a kto by odolal čokoládovej torte, ktorá je veľmi jednoduchá na prípravu aj na suroviny. Ale ten výsledok je božský! Budeš sa zalizovať až za ušami…
Na nepečenú čokoládovú tortu s keksami budeš potrebovať:
900 g sušienok
oriešky, množstvo a druh je na tebe a tvojej chuti
200 g kryštálového cukru
60 g kakaa
240 ml vody
1 čajovú lyžičku vanilkovej esencie
150 g masla
120 g šľahačkovej smotany
120 g horkej čokolády
Ako na to?
Nalám si sušienky.

Opraž orechy na suchej panvici, asi tak 5 minút. Oriešky potom pridaj k podrveným sušienkam.

Teraz sa pusti do prípravy čokoládového sirupu. V hrnci si zmiešaj cukor a kakao a postupne prilievaj vodu.


Keď je cukor rozpustený, pridaj do sirupu maslo.

Hrniec daj na sporák a na miernom ohni var približne 8 minút. Potom ho odstav a pridaj vanilkovú esenciu. Nechaj 15 munút vychladnúť a potom zmiešaj so sušienkami orieškami.

Zmes daj do tortovej formy s priemerom 23 cm, ktorej dno si si vyložil papierom na pečenie. Poriadne ju uhlaď.

Takto by to malo vyzerať. Vlož na polhodinu do chladničky, aby to pekne stuhlo.

Teraz si priprav čokoládovú polevu. Zahrej smotanu, ale tesne predtým, ako by mala začať vrieť, ju odstav. Potom ju nalej do misky s nalámanou čokoládou a nechaj minútu postáť. Keď sa čokoláda začne rozptápať, zmes začni miešať, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí.

Nalej polevu na stuhnutú tortu a nechaj 3-4 hodiny v chladničke.

Potom už len tortu ozdob napríklad nasekanými orieškami. A podávaj!
