Kto by nemiloval čokoládu? No a kto by odolal čokoládovej torte, ktorá je veľmi jednoduchá na prípravu aj na suroviny. Ale ten výsledok je božský! Budeš sa zalizovať až za ušami…
Hrniec daj na sporák a na miernom ohni var približne 8 minút. Potom ho odstav a pridaj vanilkovú esenciu. Nechaj 15 munút vychladnúť a potom zmiešaj so sušienkami orieškami.
Zmes daj do tortovej formy s priemerom 23 cm, ktorej dno si si vyložil papierom na pečenie. Poriadne ju uhlaď.
Takto by to malo vyzerať. Vlož na polhodinu do chladničky, aby to pekne stuhlo.
Teraz si priprav čokoládovú polevu. Zahrej smotanu, ale tesne predtým, ako by mala začať vrieť, ju odstav. Potom ju nalej do misky s nalámanou čokoládou a nechaj minútu postáť. Keď sa čokoláda začne rozptápať, zmes začni miešať, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí.
Nalej polevu na stuhnutú tortu a nechaj 3-4 hodiny v chladničke.