Čokoládový zákusok s karamelovou plnkou a a posypaný soľou je niečo, čo musíš ochutnať

Zdieľať
Horizon33_2016 1 21_13 42 9.png

Dezert posypaný kryštálmi soli? Nevieš si predstaviť, čo to môže byť za chuť? Tak vyskúšaj tento čokoládový dezert plnený karamelom, ktorý ti zaručene bude chutiť.

Na tento tart budeš potrebovať:

Cesto:

160 g múky

30 g drvených mandlí

30 g kakaa

50 g cukru

1/4 lyžičky soli

110 g masla nakrájaného na kocky

vanilkový extrakt

vajce

2 lyžice studenej vody

Karamelový krém:

300 g cukru

100 ml vody

120 ml šľahačkovej smotany

70 g masla

1 čajová lyžička soli

Poleva:

120 ml šľahačkovej smotany

120 g nasekanej horkej čokolády

kryštálová morská soľ na posypanie

Ako na to?

V nádobe zmiešaj múku, mandle, kakao, cukor a soľ.

Horizon33_2016 1 21_13 34 20.png
https://www.youtube.com/watch?v=UplwOR1nUto Foto: www.youtube.com

Pridaj maslo a vidličkou ho zapracuj do zmesi.

Horizon33_2016 1 21_13 34 39.png
https://www.youtube.com/watch?v=UplwOR1nUto Foto: www.imgur.com

Potom pridaj vajíčko a vanilkový extrakt a za stáleho miešania prilievaj vodu.

Horizon33_2016 1 21_13 35 15.png
https://www.youtube.com/watch?v=UplwOR1nUto Foto: www.imgur.com

Vypracuj cesto, ktoré zabalíš do potravinovej fólie. Daj na noc do chladničky. Ak nemáš toľko času, bude stačiť aj 30 minút.

Horizon33_2016 1 21_13 35 58.png
https://www.youtube.com/watch?v=UplwOR1nUto Foto: www.youtube.com

Na pomúčenej doske vyvaľkaj cesto. Aby sa ti neprilepilo na valček, prikry ho fóliou.

Horizon33_2016 1 21_13 36 34.png
https://www.youtube.com/watch?v=UplwOR1nUto Foto: www.youtube.com

Potom daj cesto do formy a okraje odrež. Na cesto daj papier na pečenie, na ktorý uložíš fazuľu. Cesto sa tak nenafúkne a nepopraská. Predtým, ako dáš cesto piecť, ho vlož na 30 minút do chladničky. Peč 15 minút pri teplote 180 stupňov. Potom odstráň fazuľu a peč ďalších 10 minút.

Horizon33_2016 1 21_13 38 13.png
https://www.youtube.com/watch?v=UplwOR1nUto Foto: www.imgur.com

Priprav si karamel. Do vody daj cukor a pomaly var bez miešania.

Horizon33_2016 1 21_13 38 36.png
https://www.youtube.com/watch?v=UplwOR1nUto Foto: www.imgur.com

Po nejakom čase zmení zmes farbu na bledohnedú.

Horizon33_2016 1 21_13 40 1.png
https://www.youtube.com/watch?v=UplwOR1nUto Foto: www.youtube.com

Potom odstráň z ohňa a pridaj šľahačku. Povar približne dve minúty až kým zmes nie je úplne hladká. Opäť odstav z ohňa a pridaj maslo a soľ. Poriadne premiešaj. Nechaj trochu vychladnúť a nalej na korpus. Potom vlož na 5 hodín do chladničky.

Horizon33_2016 1 21_13 40 22.png
https://www.youtube.com/watch?v=UplwOR1nUto Foto: www.youtube.com

Potom si priprav čokoládovú polevu. V hrnčeku zohrej smotanu a pridaj do nej nasekanú čokoládu. Povar, kým sa nerozpustí a nalej na zákusok. Nechaj opäť vychladnút a vlož na dve hodiny do chladničky.

Horizon33_2016 1 21_13 40 45.png
https://www.youtube.com/watch?v=UplwOR1nUto Foto: www.imgur.com

Pred podávaním posyp kryštálikmi soli.

Horizon33_2016 1 21_13 41 34.png
https://www.youtube.com/watch?v=UplwOR1nUto Foto: www.youtube.com

Nevyzerá úžasne?

Horizon33_2016 1 21_13 42 0.png
https://www.youtube.com/watch?v=UplwOR1nUto Foto: www.youtube.com

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom