Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládový zákusok s karamelovou plnkou a a posypaný soľou je niečo, čo musíš ochutnať

Horizon33_2016 1 21_13 42 9.png
22
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Foto: www.youtube.com
reklama:
reklama:

Dezert posypaný kryštálmi soli? Nevieš si predstaviť, čo to môže byť za chuť? Tak vyskúšaj tento čokoládový dezert plnený karamelom, ktorý ti zaručene bude chutiť.

Na tento tart budeš potrebovať:

Cesto:

160 g múky

30 g drvených mandlí

30 g kakaa

50 g cukru

1/4 lyžičky soli

110 g masla nakrájaného na kocky

vanilkový extrakt

vajce

2 lyžice studenej vody

Karamelový krém:

300 g cukru

100 ml vody

120 ml šľahačkovej smotany

70 g masla

1 čajová lyžička soli

Poleva:

120 ml šľahačkovej smotany

120 g nasekanej horkej čokolády

kryštálová morská soľ na posypanie

Ako na to?

V nádobe zmiešaj múku, mandle, kakao, cukor a soľ.

Horizon33_2016 1 21_13 34 20.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Pridaj maslo a vidličkou ho zapracuj do zmesi.

Horizon33_2016 1 21_13 34 39.png
www.youtube.comFoto: www.imgur.com

Potom pridaj vajíčko a vanilkový extrakt a za stáleho miešania prilievaj vodu.

Horizon33_2016 1 21_13 35 15.png
www.youtube.comFoto: www.imgur.com

Vypracuj cesto, ktoré zabalíš do potravinovej fólie. Daj na noc do chladničky. Ak nemáš toľko času, bude stačiť aj 30 minút.

Horizon33_2016 1 21_13 35 58.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Na pomúčenej doske vyvaľkaj cesto. Aby sa ti neprilepilo na valček, prikry ho fóliou.

Horizon33_2016 1 21_13 36 34.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Potom daj cesto do formy a okraje odrež. Na cesto daj papier na pečenie, na ktorý uložíš fazuľu. Cesto sa tak nenafúkne a nepopraská. Predtým, ako dáš cesto piecť, ho vlož na 30 minút do chladničky. Peč 15 minút pri teplote 180 stupňov. Potom odstráň fazuľu a peč ďalších 10 minút.

Horizon33_2016 1 21_13 38 13.png
www.youtube.comFoto: www.imgur.com

Priprav si karamel. Do vody daj cukor a pomaly var bez miešania.

Horizon33_2016 1 21_13 38 36.png
www.youtube.comFoto: www.imgur.com

Po nejakom čase zmení zmes farbu na bledohnedú.

Horizon33_2016 1 21_13 40 1.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Potom odstráň z ohňa a pridaj šľahačku. Povar približne dve minúty až kým zmes nie je úplne hladká. Opäť odstav z ohňa a pridaj maslo a soľ. Poriadne premiešaj. Nechaj trochu vychladnúť a nalej na korpus. Potom vlož na 5 hodín do chladničky.

Horizon33_2016 1 21_13 40 22.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Potom si priprav čokoládovú polevu. V hrnčeku zohrej smotanu a pridaj do nej nasekanú čokoládu. Povar, kým sa nerozpustí a nalej na zákusok. Nechaj opäť vychladnút a vlož na dve hodiny do chladničky.

Horizon33_2016 1 21_13 40 45.png
www.youtube.comFoto: www.imgur.com

Pred podávaním posyp kryštálikmi soli.

Horizon33_2016 1 21_13 41 34.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Nevyzerá úžasne?

Horizon33_2016 1 21_13 42 0.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com
reklama:
reklama:

K téme

Viete o niečom zaujímavom? Máte paparazi fotku? Pošlite nám tip TU

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor PejaDátum 21. januára 2016Zdroj www.youtube.com © Najky.sk, iDen Media s.r.o.
reklama:
reklama:
reklama: