Ak chceš niekomu upiecť tortu, ktorá očarí nielen chuťou, ale aj vzhľadom, máme pre teba zaujímavý tip. Vyskúšaj túto tortu v tvare fľašky od Coca-Coly. Vyzerá efektne a ak rád tvoríš, určite ťa príprava tejto pochúťky bude baviť.
Na cesto budeš potrebovať:
240 ml Coca-Coly
120 ml rastlinného oleja
120 g masla
21 g kakaa
400 g cukru
240 g múky
1 ČL sódy bikarbóny
1/2 ČL soli
2 vajíčka
120 ml cmaru
1 ČL vanilkovej esencie
Ako na to?
Predhrej rúru na 180 stupňov. V panvici zmiešaj Coca-Colu, olej, maslo a kakao a priveď k varu.
Medzitým v miske zmiešaj cukor, múku a sódu bikarbónu.
V ďalšej nádobe zmiešaj vajíčka, cmar a pridaj vanilkovú esenciu.
Keď je zmes s Coca Colou rozpustená do hladka, pridaj ju do zmesi s múkou a vymiešaj. Potom pridaj vajíčkovú zmes s cmarom a vanilkovou esenciou a poriadne rozmiešaj.
Cesto nalej do menšieho vymasteného plechu na pečenie a peč približne polhodinu. Po vychladnutí nakrájaj na pásiky a daj ich zmraziť.
Teraz si priprav čokoládovú polevu a roztop približne 300 až 400 g čokolády (podľa toho, akú hrubú chceš mať vrstvu).
Potom si priprav krém, ktorým budeš fľašku plniť. Naň budeš potrebovať:
120 g masla
300g práškového cukru
2 ČL vanilkovej esencie
4 PL mlieka
Všetko zmiešaj a krém je na svete.
Priprav si fľašu od Coca-Coly, ktorá poslúži ako formička. Odstráň z nej etiketu a vyrež malý otvor.
Cez otvor nalej do fľaše rozpustenú čokoládu tak, aby poriadne pokryla celé vnútro fľaše a počkaj, kým poriadne stuhne.
Potom vytri vnútro fľaše plnkou a vlož do nej kúsky cesta, ktoré tiež natrieš plnkou.
Opatrne pomocou odlamovacieho nožíka odstráň fľašu.
Použi rozpustenú čokoládu ako lepidlo a pripevni pomocou nej na tortu etiketu. Rovnako postupuj aj pri pripevňovaní vrchnáka.
A torta je na svete!