Ak si chcete zamaškrtiť, ale chcete si udržať štíhlu líniu, máme pre vás úžasný recept. Bezgluténové nepečené brownies – sú krémové, čokoládové s chrumkavými orieškami a len ťažko sa do nich nezamilujete…
Budete potrebovať:
400g odkôstkovaných ďatlí
150g vlašských orechov
60g kakaa
20g drvených kakaových bôbov (podľa chuti)
7g vanilkového extraktu
15g roztopeného kokosového oleja
štipka soli
Na polevu:
30g kakaa
80g medu alebo agáve či javorového sirupu
30g roztopeného kokosového oleja
2,5g vanilkového extraktu
Ako na to?
Oriešky, ďatle, kakao, vanilkový extrakt, kokosový olej a soľ rozmixujeme na hladkú hmotu.
Hmotu vložíme do vymasteného plechu s rozmermi 20×20 cm, ktorý sme vyložili papierom na pečenie. Lyžicou poriadne natlačíme do formy a uhladíme.
Pripravíme si polevu. V miske zmiešame med, kakao, vanilkový extrakt a kokosový olej.
Nalejeme na zmes a dáme na minimálne dve hodiny do chladničky.
Pozrite si recept aj vo videu: