Mali ste aj vy bielu tekutinu v jogurte? Tu je dôvod, prečo by ste ju nemali vylievať

Zdieľať
Greek yogurt

Pozrite sa, prečo v jogurtoch občas nachádzame bielu tekutinu a čo to vlastne je.

Nie je nič lepšie, než dobré raňajky v dopoludňajších hodinách. Či už je to slanina a vajíčka, nadýchané palacinky, alebo jogurt s ovocím a müsli, raňajky sú už dlho považované za najdôležitejšie jedlo dňa.

Jar of fresh greek yogurt
http://www.thinkstockphotos.com/search/#greek Yogurt /f=CPIHVX/p=4/s=DynamicRank

Hlavne jogurt sa stal veľmi obľúbeným na raňajky. Je ľahký a osviežujúci, predáva sa v mnohých príchutiach a chutí neuveriteľne dobre s orechmi a ovocím. Ak máte aj vy radi jogurt, viete, že je v ňom občas podivná biela tekutina.

Mnohí ľudia sú ňou zmätení, aj keď je to prirodzená súčasť jogurtu. Niektorí nechápu, prečo je v jogurte a tak ju zvyknú vylievať. Niektorí si to jednoducho nevšímajú a zamiešajú ju do jogurtu. Ale teraz sa dozviete, že by sme ju nemali vylievať. Ona tam totiž nie je len tak, ona tam má naozaj byť. Pýtate sa prečo?

Yogurt
http://www.thinkstockphotos.com/image/stock-photo-yogurt/476505791/popup?sq=greek%20Yogurt%20/f=CPIHVX/p=12/s=DynamicRank

V skutočnosti je to srvátka, vďaka ktorej je jogurt krémovejší. Prirodzene sa oddelí a zostane v hornej časti jogurtu. Obsahuje proteín a má kyslejšiu chuť. Takže, ak ju nabudúce objavíte aj vy vo svojom jogurte, nezľaknite sa, pokojne si ho premiešajte a konzumujte.

Parfait
http://www.thinkstockphotos.com/search/#greek Yogurt /f=CPIHVX/p=4/s=DynamicRank

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Podobné články