Ak máte radi jahody a čokoládu, čo je mimochodom úžasná kombinácia, tento nepečený dezert by ste určite mali vyskúšať.
Budete potrebovať:
Cesto:
330 g celých Oreo keksíkov (alebo iných, podľa chuti)
110 g roztopeného masla
Plnka:
200 g mliečnej čokolády
100 g horkej čokolády
200 ml šľahačkovej smotany
Vrch:
300 g čerstvých jahôd
nasekané oriešky podľa chuti
Ako na to?
Keksíky rozdrv v mixéri a pridaj k nim roztopené maslo.
Rozmixuj a zmes daj do formy s rozmermi 12×36 centimetrov. Prípadne do malej tortovej formy.
Daj do mrazničky a priprav plnku. Zohrej smotanu a zalej ňou nalámanú čokoládu. Miešaj, kým sa čokoláda nerozpustí.
Na stuhnuté Oreo cesto nalej plnku a na ňu daj rozpolené jahody.
Vlož na dve hodiny do chladničky a po stuhnutí posyp nasekanými orieškami.