Ak máš rád karamel, tento recept ťa určite poteší. Je jednoduchý, no na výsledok si treba trochu počkať. Za to čakanie to však stojí :-)
Na topping budeš potrebovať:
1/2 šálky cukru
2 polievkové lyžice vody
Na krém:
3 vajíčka
2 šálky mlieka
1/4 cukru
1 vanilkový struk
1/2 čajovej lyžičky kukuričného škrobu
Ako na to?
Predhrej si rúru na 160 stupňov. Kým sa rúra vyhreje, zahrej v hrnčeku cukor s vodou až kým sa tekutina nezmení na zlatohnedú.
Hneď potom nalej do formy na pečenie s priemerom 18 centimetrov.
Do toho istého hrnca, v ktorom si robil karamel, nalej mlieko a pridaj vanilkový struk. Mlieko zohrej, ale pred dosiahnutím bodu varu, ho odstav a nechaj pár minút vychladnúť.
V miske rozbi vajcia, primiešaj cukor a kukuričný škrob.
Do žĺtkovej zmesi pridaj mlieko a nalej do formy s karamelom. Formu potom vlož do väčšej nádoby vhodnej do rúry a nalej do nej vodu.
Peč 45 až 60 minút a po vychladnutí vlož na noc do chladničky. Potom môžeš servírovať – krém vyklopíš a hotovo!
Pozri si návod aj vo videu: