Ak dostanete chuť na sladké, ale nechcete zhrešiť, je tu super riešenie. Pripravte si tento skvelý cheesecake, pri ktorom sa nemusíte báť žiadnych kíl navyše. Hovorí sa, že je to najzdravší cheesecake na svete. Ingrediencie sú ľahko dostupné a určite to zvládne každý.
Cheesecake inak? Vyskúšajte japonskú verziu obľúbeného dezertu.
Čo budete potrebovať:
KORPUS
-3 šálky vlašských orechov
-1 šálka ďatlí
-štipka soli
-¼ šálky sušeného nesladeného strúhaného kokosu
Osviežte si deň týmto skvelým nepečeným cheesecakeom s čerstvými jahodami!
NÁPLŇ
-2 a pol šálky surových kešu orieškov, ktoré boli namočené vo vode aspoň 4 hodiny alebo cez noc
-¾ šálky citrónovej šťavy
-1 šálka kokosového nektára
-¾ šálky kokosového oleja
-1 lyžička vanilkového extraktu
-voda (podľa potreby)
Tieto cheesecake kocky sú maškrta, ktorej neodoláš. Stoja za vyskúšanie!
TOPPING
-2 šálky mrazených organických čučoriedok
-1/2 šálky vody
-1/2 šálky kokosového cukru
-2 lyžice čerstvej citrónovej šťavy
-1/4 šálky Chia semiačok
-1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
Cheesecake s čiernym pivom? Táto kombinácia stojí za vyskúšanie.
POSTUP
1. Rozmixujte vlašské orechy vo vysokorýchlostnom mixéri na prášok. Potom pridajte ďatle a soľ a opäť mixujte. Zmes by mala zostať pokope, keď ju stlačíte v ruke. Formu vysypte strúhaným kokosom a prstami poroztláčajte zmes na dno, aj po stranách na hrúbku asi 1 cm.
2. Preceďte kešu oriešky a spolu s ostatnými prísadami hoďte do mixéra. Mixujte asi 2 minúty, kým nie je zmes úplne hladká. Ak je potrebné, môžete pridať trochu vody podľa potreby a miešajte, kým sa nevytvorí krémová konzistencia. Následne túto plnku rovnomerne naneste na korpus.
Najlepší cheesecake na svete? Skús kombináciu Nutelly a Oreo keksíkov!
3. Takto pripravený cheesecake vložte do mrazničky po dobu aspoň 1-2 hodiny, aby stuhol. Pokiaľ ho ponecháte v mrazničke dlhšie, budete ho musieť pred podávaním rozmraziť. V chladničke vydrží až 3 dni a v mrazničke 5 dní.
4. V hrnci na miernom ohni miešajte čučoriedky, vodu, kokosový cukor a citrónovú šťavu. Miešajte často, až kým zmes neprivediete k nízkemu varu.
5. Ďalej pomaly primiešavajte Chia semienka. Čučoriedky sa rozkladajú a tvoria miernu gélovú konzistenciu. Miešajte asi 10 až 12 minút.
Máš chuť na hriešne dobrú maškrtu? Skús nepečený nutellový cheesecake s Oreo!
6. Odstráňte z tepla a jemne vmiešajte vanilku. Tento „džem“ vydrží vo vzduchotesnej nádobe v chladničke asi týždeň. Pred podávaním ním polejte cheesecake. Pre krajší efekt môžete ešte zopár celých zamrznutých čučoriedok poukladať navrch, kde ich jemne zatlačte.
Vyzerá to síce zdĺhavo a zložito, ale to naozaj neuveriteľne jednoduché. Cheesecake je fantastický dokonca aj bez čučoriedkovej polevy. Je skvelý na špeciálne akcie, oslavy a večierky. Vaši hostia vás budú vychvaľovať do nebies.