Úžasný recept bez múky! Túto tortu s kávovou penou musíš vyskúšať.

Zdieľať
Horizon33_2016 1 18_12 53 45.png

Táto výborná torta bez múky sa hodí na každú príležitosť. Jej príprava je jednoduchá a výsledok je neodolateľný.

Na 8 až 10 porcií tejto dobroty budeš potrebovať:

Na cesto:

110 g masla

150 g horkej čokolády

3 vajíčka

100 g cukru

8 g kakaa

štipku soli

Na kávovú penu:

2 žĺtky

100 g cukru

12 g kukuričného škrobu

160 ml teplého mlieka

3 g vanilkového extraktu

4 g instantnej kávy

5 g želatíny v prášku

2 polievkové lyžice studenej vody

240 g šľahačkovej smotany

Ako na to?

Horizon33_2016 1 18_12 45 1.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Vytri formu na pečenie s priemerom 20 cm maslom a vylož ju papierom na pečenie. Oddeľ žĺtky a bielky a predhrej si rúru na 180°C. Potom rozpusti vo vodnom kúpeli čokoládu s maslom.

Horizon33_2016 1 18_12 45 22.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Nechaj trochu vychladnúť a po jednom pridávaj za stáleho miešania žĺtky. Primiešaj kakao a štipku soli.

Horizon33_2016 1 18_12 46 0.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Z bielkov vyšľahaj sneh a postupne pridávaj cukor.

Horizon33_2016 1 18_12 47 39.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Sneh potom jemne vmiešaj do čokoládovej zmesi.

Horizon33_2016 1 18_12 48 0.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Cesto nalej do formy a daj piecť, približne 25 minút.

Horizon33_2016 1 18_12 49 1.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Kým sa cesto upečie, pusti sa do prípravy peny. Rozmiešaj žĺtky s cukrom až kým sa cukor nerozpustí.

Horizon33_2016 1 18_12 49 50.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Pridaj kukuričný škrob a postupne prilievaj teplé mlieko.

Horizon33_2016 1 18_12 50 13.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Daj žĺkovú zmes do malého hrnca a na slabom ohni pomaly var, až kým ti vznikne hladká zmes. Potom odstav a pridaj instantú kávu a vanilkový extrakt.

Horizon33_2016 1 18_12 51 18.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Nechaj vychladnúť a priprav želatínu podľa návodu na obale. Potom želatínu nalej do kávovej zmesi a premiešaj. Napokon vyšľahaj šľahačku a postupne ju pridávaj do kávovej zmesi a máš kávovú penu, ktorú dáš na upečené cesto.

Horizon33_2016 1 18_12 52 50.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Daj to na 4 hodiny do chladničky a môžeš podávať. Vrch môžeš ešte posypať kakaom.

Horizon33_2016 1 18_12 53 33.png
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Postup nájdeš aj vo videu:

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom