Cheesecake patrí k najobľúbenejším dezertom a len ťažko mu možno odolať. Počuli ste však o japonskom cheesecakeu? Ak nie, tak je najvyšší čas ho vyskúšať :-)
Budete potrebovať:
6 vajec
250 g krémového syru alebo tvarohu
50 g masla
100 ml mlieka
3 g vanilkového extraktu
15 ml citrónovej šťavy
60 g polohrubej múky
20 g kukuričného škrobu
štipka soli
135 g kryštálového cukru
Ako na to?
Predhrejte si rúru na 160 stupňov a vymastite tortovú formu s priemerom 20 cm. Vyložte ju papierom na pečenie. Uistite sa, že je forma vysoká aspoň 10 centimetrov. Formu potom obaľte do dvoch vrstiev alobalu.
Oddeľte žĺtky od bielkov a nad parou zohrejte krémový syr, maslo a mlieko.
Potom odložte z ohňa a pridajte vanilkový extrakt, nechajte vychladnúť. Po vychladnutí pridajte žĺtky a citrónovú šťavu a dobre premiešajte.
Potom pridajte múku, kukuričný škrob, soľ a opäť poriadne premiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a pridajte k nim cukor. Vyšľahaný sneh postupne pridávajte k žĺtkovej zmesi.
Pripravené cesto nalejte do formy a formu vložte do plechu, do ktorého nalejete horúcu vodu.
Pečte hodinu a 10 minút, kým cesto nezíska zlatohnedú farbu. Po upečení pootvorte dvere na rúre a a cheesecake nechajte ešte 10-15 minút vo vnútri.
Po vychladnutí koláč vyklopte na tanier a dajte na 4 hodiny alebo na noc do chladničky. Môžete posypať práškovým cukrom na ozdobu. Krájajte horúcim nožom.