Cheesecake inak? Vyskúšajte japonskú verziu obľúbeného dezertu.

Zdieľať
Horizon33_2016 8 22_14 9 9.jpg

Cheesecake patrí k najobľúbenejším dezertom a len ťažko mu možno odolať. Počuli ste však o japonskom cheesecakeu? Ak nie, tak je najvyšší čas ho vyskúšať :-)

Budete potrebovať:

6 vajec

250 g krémového syru alebo tvarohu

50 g masla

100 ml mlieka

3 g vanilkového extraktu

15 ml citrónovej šťavy

60 g polohrubej múky

20 g kukuričného škrobu

štipka soli

135 g kryštálového cukru

Ako na to?

Predhrejte si rúru na 160 stupňov a vymastite tortovú formu s priemerom 20 cm. Vyložte ju papierom na pečenie. Uistite sa, že je forma vysoká aspoň 10 centimetrov. Formu potom obaľte do dvoch vrstiev alobalu.

Oddeľte žĺtky od bielkov a nad parou zohrejte krémový syr, maslo a mlieko.

Horizon33_2016 8 22_14 3 38.jpg
www.youtube.comFoto: www.imgur.com

Potom odložte z ohňa a pridajte vanilkový extrakt, nechajte vychladnúť. Po vychladnutí pridajte žĺtky a citrónovú šťavu a dobre premiešajte.

Horizon33_2016 8 22_14 6 5.jpg
www.youtube.comFoto: www.imgur.com

Potom pridajte múku, kukuričný škrob, soľ a opäť poriadne premiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a pridajte k nim cukor. Vyšľahaný sneh postupne pridávajte k žĺtkovej zmesi.

Horizon33_2016 8 22_14 7 22.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Pripravené cesto nalejte do formy a formu vložte do plechu, do ktorého nalejete horúcu vodu.

Horizon33_2016 8 22_14 8 0.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Pečte hodinu a 10 minút, kým cesto nezíska zlatohnedú farbu. Po upečení pootvorte dvere na rúre a a cheesecake nechajte ešte 10-15 minút vo vnútri.

Horizon33_2016 8 22_14 8 13.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Po vychladnutí koláč vyklopte na tanier a dajte na 4 hodiny alebo na noc do chladničky. Môžete posypať práškovým cukrom na ozdobu. Krájajte horúcim nožom.

Horizon33_2016 8 22_14 8 51.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Pozrite si postup aj vo videu:

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom