Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Fitness blogerka porovnáva potraviny, aby dokázala, že neexistujú zdravé a nezdravé jedlá

Fitnes.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.instagram.com
reklama:
reklama:

Zdravé a nezdravé potraviny vraj neexistujú. Ide o to, čo a koľko toho si naložíme na tanier. Pozrite si prekvapivé porovnania jedál fitness blogerky.

Londýnska fitness blogerka Lucy Mountain si založila na Instagrame účet, kde pomocou fotiek ukazuje ľuďom, že zdravá výživa vraj neexistuje. Porovnáva rôzne jedlá a potraviny, o ktorých si často myslíme, že sú zdravé. Pritom je podľa Lucy pravda niekde úplne inde.

Lucy vraví, že naša myšlienka zdravého stravovania je často veľmi skreslená. Na fotkách ukazuje, že potraviny, ktoré boli považované za „zdravé“ – ako sú napríklad mandle – majú často toľko kalórií ako potraviny, ktoré boli považované za „nezdravé“ – ako sú cukríky.

Lucy neverí v obmedzenie a nepovažuje za nevyhnutné dodržiavať „zdravú výživu“. Namiesto toho verí v zmiernenie. Aby si ľudia naložili miernu porciu jedla a neprejedali sa zbytočne. „Sebaovládanie je kľúčové a to sa bude líšiť od rôznych ľudí v závislosti od človeka, jeho kondície a životného štýlu,“ povedala.

Fitness blogerka uvádza, že žiadna strava nespôsobí zvýšenie telesnej hmotnosti. Namiesto toho je to prebytok kalórií z akéhokoľvek druhu potravín. Povzbudzuje svojich stúpencov, aby sa pozreli na celkový obraz. „Čokoládová tyčinka v deň dobre vyvážených jedál a adekvátnych mikronutrientov zrazu neučiní to „nezdravé“,“ povedala.

V jej porovnaniach môžeme tiež vidieť, že malé zmeny v jednotlivých zložkách jedál môžu urobiť veľký rozdiel v kalóriách. Napríklad: Šalátová miska na pravej strane obsahuje syr parmezán namiesto ľahkého syra, slnečnicové semienko namiesto opečeného ovsa, krutóny namiesto plátkového toastu a Caesar dresing namiesto domáceho dresingu. A pritom vyzerajú úplne rovnako.

Tu napríklad vidíme ďalšie porovnanie: Oba taniere obsahujú rovnaké množstvo jedla. Jedlo na ľavom tanieri však bolo pripravované na ľahkom oleji na varenie v spreji a obsahuje hovädzie mäso s 5%-tným obsahom tuku. Jedlo na pravom tanieri bolo pripravované na olivovom oleji a hovädzie mäso obsahuje 12% tuku.

Upozorňuje tiež, že označovanie potravín môže byť zavádzajúce. Smoothie na ľavej strane obsahuje proteínový prášok a mandľové mlieko, stredné obsahuje mandľové mlieko, proteínový prášok, banán a med, a smoothie na pravej strane má všetky tieto zložky plus arašidové maslo a ľanové semienko.

„Mnoho spoločností používa na svojich výrobkoch označenia ako „nízky cukor“, „vysoký obsah bielkovín“, „bez tukov“- to však neznamená, že budú menej kalorické ako „normálna“ verzia tejto potraviny“, vraví Lucy. A čo si o tom myslíte vy? Stravujete sa zdravo?

reklama:
reklama:

K téme

Viete o niečom zaujímavom? Máte paparazi fotku? Pošlite nám tip TU

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Autor: NikaDátum 18. augusta 2017Zdroj uk.businessinsider.com © Najky.sk, iDen Media s.r.o.
reklama:
reklama:
reklama: