Svieži letný dezert, ktorý si zamilujete. Vyskúšajte túto božskú vanilkovo-malinovú tortu.

Zdieľať
Horizon33_2016 8 24_11 55 47.jpg

Leto nám ešte neskončilo, a tak treba využiť jeho plody a pripraviť si napríklad aj takúto lahodnú letnú pochúťku. Vyzerá luxusne, čo poviete?

Budete potrebovať:

Na cesto:

3 hrnčeky polohrubej múky

1/2 ČL soli

3 ČL sódy bikarbóny

220 g masla izbovej teploty

3 hrnčeky kryštálového cukru

5 vajec

2 PL vanilkového extraktu

1 hrnček mlieka

Malinová omáčka:

700 g čerstvých alebo mrazených malín

2/3 hrnčeka kryštálového cukru

2 PL vody

1 PL citrónovej šťavy

Vanilková mascarpone plnka:

500 g mascarpone

2 a pol hrnčeka šľahačkovej smotany

90 g práškového cukru

2 ČL vanilkového extraktu

Ako na to?

Prehrejte si rúru na 180 stupňov a vymastite a vysypte tortovú formu s priemerom 23 cm.

V stredne veľkej miske si preosejeme múku, pridáme soľ a sódu bikarbónu.

Horizon33_2016 8 24_11 56 15.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Vo veľkej mise zmiešame cukor a maslo. Potom po jednom pridáme vajcia a vanilkový extrakt.

Horizon33_2016 8 24_11 56 57.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Postupne primiešavame múku a mlieko. Takto pripravené cesto nalejeme do dvoch foriem. Ak máme len jednu, cesto upečieme na dvakrát.

Horizon33_2016 8 24_11 58 6.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Upečené cesto necháme vychladnúť, vyklopíme z foriem a pripravíme si malinovú omáčku.

Horizon33_2016 8 24_11 58 31.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Maliny, cukor, vodu a citrónovú šťavu dáme do hrnca a za stáleho miešanie privedieme k varu. Varíme približne polhodinu a potom odstavíme.

Horizon33_2016 8 24_11 59 4.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Zmes potom prepasírujeme, aby sme sa zbavili zrniečok. Necháme vychladnúť a pripravíme krém z mascarpone. Mascarpone vyšľaháme s cukrom a vanilkovým extraktom a zmiešame s vyšľahanou šľahačkou.

Horizon33_2016 8 24_12 0 25.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Pred zdobením torty dáme krém z mascarpone do chladničky. Vychladnuté korpusy rozpolíme.

Horizon33_2016 8 24_12 0 35.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Na prvý plát natrieme 1/3 malinovej omáčky a potom pomocou zdobiaceho vrecúška pridáme 1/4 krému.

Horizon33_2016 8 24_12 1 7.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Toto zopakujeme pri ďalších dvoch vrstvách. Vrch torty ozdobíme len krémom, na ktorý naukladáme čerstvé maliny a ozdobíme lístkami mäty.

Horizon33_2016 8 24_12 2 0.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Tortu necháme na noc v chladničke a podávame.

Horizon33_2016 8 24_12 2 12.jpg
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Pozrite si recept aj vo videu:

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom