Pre všetky maškrtné jazýčky bude táto tortička dokonalým pôžitkom. Je plná čokolády, je nadýchaná a plná výraznej chuti, ktorá sa krásne rozplýva na jazyku. Navyše, nie je náročná na suroviny ani na prípravu, a tak ju zvládnete veľmi rýchlo a jednoducho.
Budete potrebovať:
Cesto:
1 a pol hrnčeka polohrubej múky
1/2 hrnčeka cukru
1/4 kakaa
1 ČL sódy bikarbóny
štipka soli
5 PL rastlinného oleja
1 PL octu
1 ČL vanilkového extraktu
1 hrnček horúcej vody
Plnka:
200g horkej čokolády
120g šľahačkovej smotany
Ako na to?
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Do tortovej formy s priemerom 20 cm dáme múku, cukor, kakao, sódu bikarbónu a soľ.

Zmiešajte a pridajte olej, vanilku, ocot a teplú vodu. Opäť poriadne premiešajte.

Zarovnajte cesto vo forme a dajte piecť na 25-30 minút. Po upečení nechajte vychladnúť.

Medzitým pripravte čokoládovú plnku. Zohrejte v malom hrnčeku šľahačkovú smotanu. Pred dosiahnutím varu odstavte a pridajte k nej nalámanú čokoládu. Rozmiešajte, aby sa čokoláda rozpustila.

Potom plnku natrite navrchu a pomocou lyžice vytvorte ozdobný efekt.

Nechajte chvíľku stuhnúť a môžete podávať.

Pozrite si postup aj vo videu: