Nestíhaš a potrebuješ si urobiť rýchly obed alebo večeru? Tak si na správnej adrese. Príprava tohto jedla ti nezaberie viac ako polhodinku. A navyše je veľmi chutné! :-)
5 super receptov, ktoré si môžeš spraviť, keď máš prievan v peňaženke!
Ide o chutné cestoviny s cesnakovo-parmezánovou omáčkou. A veľká výhoda tohto jedla je tá, že na všetko ti stačí len jeden hrniec!
Na prípravu budeš potrebovať:
približne 1/2 balíka cestovín (špagety, široké rezance)
1 lyžica olivového oleja
4 strúčiky cesnaku
2 hrnčeky kuracieho vývaru
1 hrnček mlieka (môže byť aj trochu viac, podľa potreby)
2 lyžice neslaného masla
štipku soli a mletého čierneho korenia na dochutenie
1/4 hrnčeka nastrúhaného parmezánu
2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Máte rádi karamelky? Vyskúšajte tento jednoduchý recept a vyrobte si ich doma
POSTUP: Na rozpálenom oleji osmažíš pretlačený cesnak, až kým nedostane správnu farbu. Pridaj do hrnca kurací vývar, mlieko, cestoviny, soľ a korenie. Kým sa cestoviny uvaria, omáčka sa zredukuje a vznikne ti správna konzistencia na omáčku. Ak sa ti zdá príliš hustá, pridaj ešte trochu mlieka. Varenie trvá približne 18 – 20 minút.
Zdá sa ti, že školské obedy u nás sú humus? Tak sa pozri, čo jedia študenti v Amerike!
Keď budú cestoviny mäkké, pridaj nastrúhaný parmezán a petržlenovú vňať. Poriadne zamiešaj a lahodný obed je na stole! :-) Jednoduchý recept, že? Prajeme dobrú chuť!