Najpodivnejšie jedlá, aké kedy boli v obchodoch. Jedli by ste toto?

Zdieľať
Najpodivnejšie jedlá, aké kedy boli v obchodoch. Jedli by ste toto?
Foto ilustračné: www.gettyimages.com

Od banánov s horčicou a šunkou, až po jablká plnené krevetami. Prinášame vám najpodivnejšie jedlá, aké kedy boli uvedené na trh v minulosti. Niektoré z nich sú pochúťkou dodnes. Chceli by ste ich ochutnať?

Ľudskej fantázii sa veru medze nekladú. Dôkazom sú i tieto experimenty s chuťovými pohárikmi. Od zvláštnych kombinácií chutí po bizarné suroviny, potravinový priemysel sa nás snažínaozaj neustále prekvapovať. 

Jablká plnené krevetami

Čo inšpirovalo tvorcu tohto receptu, ktorý bol uvedený na trh v 70. rokoch? Pravdepodobne túžil vyskúšať, ako chutia jablká, citróny, majonéza, olivy, paradajkový pretlak a krevety, keď sa zmiešajú dokopy. Potom neskôr niekoho napadlo tento zvláštny šalát z morských plodov podávať vo vydlabaných jablkách. Tieto dobroty boli tradične obložené krevetami a zelenými olivami. Dobrú chuť.

Všehochuť v želatíne

Veľkým trendom v 70. rokoch, okrem iného, bolo čokoľvek v želatíne. Ľudia jednoducho želatínu milovali a pripravovali sladké alebo slané jedlá v takejto podobe. Príklady? Dezert The Jelled Tomato Refresher bola kombinácia paradajkovej šťavy, worcesterskej omáčky, hovädzieho vývaru, zelenej papriky, vločiek, cesnaku, klinčekov, citrónovej šťavy, a to všetko spojené v želatíne.

Zeler Victor

Tento recept pochádza od značky Betty Crocker, a bol určený pre dámy, ktoré sa snažili schudnúť. Každá porcia mala len neuveriteľných 25 kalórií. Ingrediencie? Zeler, voda, jedna kocka hovädzieho bujónu. Išlo teda vlastne o varený zeler s príchuťou hovädziny. No povedzte, najedli by ste sa z toho? My určite nie.

Bravčové v konzerve na broskyniach

S ďalšou podivnou „šmakotinou“ prišiel známy americký výrobca bravčových konzerv SPAM, Hormel Foods Corporation a spoločnosť chcela receptom priniesť „kalifornské slnko do zimných jedál“.  Tento zázrak sa volal SPAM Fiesta Peach Cups  a pozostával z mletého bravčového mäsa, ovsených vločiek, mlieka, kečupu a horčice, to všetko sformované do guličiek, ktoré sa podávali na polovici broskyne.

Pizza s tuniakom a hruškami

Tento recept pochádza od britskej kuchárky Marguerite Pattenovej, ktorý zverejnila vo svojej knihe receptov z roku 1972. Pizza je ochutená omáčkou obsahujúcou kombináciu tuniaka a hrušiek. A aby tých chutí nebolo málo, to všetko sa posype sekanými vlašskými orechmi a ančovičkami. No doslova „nebíčko v papuli“.

Banán so šunkou a horčicou

Zapečené banány pokvapkané citrónovou šťavou, natreté horčicou, obalené šunkou a vylepšené holandskou omáčkou je ďalšie jedlo, ktoré patrí medzi bizarnosti. Toto majstrovské dielo, ktoré sa snažilo dobyť naše chuťové poháriky v 70. rokoch, pochádza z McCall’s Great American Recipe Card Collection.

Steakovo obličkový puding

Ak máte tých dobrôt málo, máme tu pre vás recept pochádzajúci z 20.rokov od britskej značky Atora, ktorá predáva nastrúhaný loj, čiže tuk obklopujúci obličky dobytka. V dvadsiatych rokoch prišiel tento výrobca s nápadom predávať steakovo obličkový puding obalený v paste z múky a vody. Mňam. 😃

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom