Ak hľadáš recept na čokoládovú roládu, po ktorej sa len tak zapráši, už nehľadaj!
Na cesto budeš potrebovať:
150 g horkej čokolády
6 polievkových lyžíc masla
1 hrnček kryštálového cukru
4 vajíčka
1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
1 hrnček polohrubej múky
trochu vody
1/4 hrnčeka práškového cukru
Plnka:
125 g syru Philadelphia alebo krémového tvarohu
1/2 hrnčeka práškového cukru
200 ml šľahačkovej smotany
Čokoládová poleva:
200 g horkej čokolády
140 g stuženého tuku
Ako na to?
Do sklenenej nádoby daj čokoládu a maslo a vlož do mikrovlnky.
Keď sa maslo a čokoláda rozpustia, pridaj kryštálový cukor a rozmiešaj.
Vajíčka dobre rozšľahaj a pridaj k nim 1/4 hrnčeka múky a sódu bikarbónu.
Rozmiešaj a pridaj čokoládu s maslom a potupne prisyp múku. Ak sa ti zdá cesto príliš husté, prilej trochu vody.
Cesto vylej na plech vystlaný formou na pečenie a upeč.
Po upečení zroluj v utierke.
Cesto nechaj vychladnúť a priprav plnku. Rozmiešaj tvaroh s práškovým cukrom a pridaj vyšľahanú šľahačku. Ak si chceš byť istý, že plnka nestratí svoj tvar, pridaj do šľahačky aj stužovač.
Plnku potom natri na cesto a znovu ho zroluj.
Polevu pripravíš tak, že rozpustíš čokoládu so stuženým tukom a naleješ to na roládu. (Tú polevu sme trochu upravili, pretože u nás nie je dostať kúpiť krém, ktorý používajú vo videu)
Pozri si postup aj vo videu:
https://www.youtube.com/watch?v=KX-KUhz8Mb0