V týchto letných dňoch nám veľmi dobre padnú ovocné koláče, žiadne ťažké krémeše. Veľa ľudí si pestuje svoje vlastné ovocie, tak prečo nevyužiť túto úrodu na niečo chutné? Jahody miluje takmer každý a tento jednoduchý koláč zvládne pripraviť takmer každý – aj začiatočník! :-)
Máš chuť na sladký dezert? Vyskúšaj tento chutný nepečený raw koláčik!
Na prípravu tohto receptu budeš potrebovať:
1/2 hrnčeka kryštálového cukru
1/2 lyžičky prášku do pečiva
1 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
1/4 lyžičky soli
1/2 hrnčeka masla (cca 8 lyžíc)
1 vajce
1 lyžičku vanilkového extraktu
PLNKA:
2 hrnčeky jahôd
1/3 hrnčeka kryštálového cukru
2 lyžičky kukuričného škrobu
Pripravte si 8 zdravých a chutných smoothies len z 3 ingrediencií
Postup:
1. Rúru si predhrej približne na 180°C. Na pečenie je vhodný plech s rozmermi 20 x 20 cm. Dno vylož papierom na pečenie, aby sa ti cesto neprilepilo na plech.
2. V miske zmiešaj múku, cukor, soľ a kypriaci prášok.
3. V inej miske rozmiešaj vajíčko s vanilkou, pridaj do cesta. Maslo nakrájaj na kocky a pridaj do cesta, poriadne spolu zmiešaj.
4. Cesto rozdeľ na dve časti, jednou časťou vylož plech.
5. Na plnku si v miske zmiešaj cukor a škrob, potom pridaj jahody a rozmiešaj. Zmes pridaj na cesto.
6. Druhú polovicu cesta rozdrob alebo nastrúhaj na jahodovú plnku.
7. Koláč sa pečie približne 45 minút, ale záleží to aj od rúry. Takže sleduj, kedy povrch získa krásnu zlatú farbu.
8. Podávaj až úplne vychladený, vtedy sa krája a chutí lepšie.