Príbeh o zelených deťoch: Pochádzali z tajomnej krajiny?

Zdieľať
Woolpit.jpg

Podľa povery boli zelené deti, chlapec a jeho sestra nájdené ľuďmi, ktorí žali svoje polia v čase zberu v blízkosti Woolpitu. Ich koža bola s nádychom zelenej farby, ich šaty boli vyrobené z neznámych materiálov a ich reč bola nezrozumiteľná.

Priviedli ich do dediny, kde ich nakoniec prichýlil miestny statkár. Deti nezjedli žiadne jedlo, čo im ponúkli, až raz náhodou sa k nim dostali bôby. Prežili iba na fazuľových strukoch, kým neprišli na chuť chlebu. Chlapec ochorel a čoskoro podľahol chorobe a zomrel, zatiaľ čo dievča zostalo v dobrom zdravotnom stave a nakoniec stratilo zelené zafarbenie kože. Naučilo sa hovoriť anglicky. Potom povedalo príbeh o ich pôvode.

Podľa neho prišli  z “ krajiny Svätý Martin „, kde nebolo žiadne slnko, ale bolo to miesto pod večným súmrakom a všetci obyvatelia boli zelení ako oni. Opísala aj ďalšiu “ žiarivú “ krajinu, ktorú videli cez rieku. Dievča a brat hľadali svojho otca, keď narazili na jaskyňu. Vošli do jaskyne a putovali tmou po dlhú dobu, až prišli na druhý koniec, kde ich oslepilo slnko a potom boli nájdení ľuďmi.

Túto poveru dnes mnohí vysvetľujú tak, že to boli deti trpiace druhom anémie, ktorá môže spôsobiť zvláštne sfarbenie. Túto teóriu podporuje aj fakt, že dievčaťu sa časom navrátila normálna farba. Záhadou ostáva jazyk, akým deti hovorili, ich zvláštne stravovacie zvyky a tiež to, prečo by si vymýšľali neznámu krajinu.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom