Ak miluješ čokoládu, určite sa ti bude tento recept páčiť. Táto tortička je totiž samá čokoláda. Mňam!
Budeš potrebovať:
Na cesto:
220 g múky
90 g kakaa
12 g sódy bikarbóny
5 g soli
400 g cukru
2 vajíčka
1/2 hrnčeka rastlinného oleja
1 hrnček cmaru
10 g vanilkového extraktu
1 hrnček horúcej instantnej kávy
Na čokoládovú penu:
460 g čokolády na varenie
300 g šľahačkovej smotany
16 g kakaa
10 g želatíny
4 ČL studenej vody
500 g šľahačkovej smotany – vychladenej
Ako na to?
Rúru predhrej na 180 stupňov a dve formy na pečenie s priemerom približne 23 cm vymasti a vysyp múkou. Vo veľkej miske zmiešaj múku, kakao, soľ a sódu bikarbónu.
V druhej miske zmiešaj cukor, vajíčka a olej. Potom pridaj cmar a vanilku.
Postupne pridaj zmes s múkou a na záver nalej kávu.
Cesto nalej do pripravených foriem a daj piecť na približne 30 až 35 minút.
Po upečení nechaj cesto vychladnúť a priprav plnku.
Nalámanú čokoládu zalej 300g šľahačkovej smotany a na veľmi miernom plameni roztop. Potom pridaj kakao a odstav.
Medzitým si vo vode rozpusti želatínu a priprav ju podľa návodu na obale. Keď sa želatína rozpustí, pridaj ju do roztopenej čokolády. 500g šľahačkovej smotany vyšľahaj a keď je čokoládová zmes studená, pridaj do nej šľahačku.
Naplň tortu a plnkou potri vrch aj boky.
Potom pomocou zdobiaceho vrecka vytvor napríklad takéto ružičky.
Daj vychladiť, najlepšie na noc a na druhý deň môžeš podávať.