Máte rádi karamelky? Vyskúšajte tento jednoduchý recept a vyrobte si ich doma

Zdieľať
karamel

Ako deti sme pravidelne jedávali karamelky, od ktorých sme mali zalepené celé zuby. Ale to nám nikdy nevadilo, lebo tá chuť stála za to. No ktovie, čo všetko je zamiešané v tých, ktoré kúpime v obchode. Aby ste si boli istý, že v nich nie sú žiadne pridané hlúposti, vyrobte si karamelky v pohodlí domova s naším veľmi jednoduchým receptom!

Výroba je naozaj veľmi jednoduchá a toto budete potrebovať:
väčšiu sklenenú misu
1/2 hrnčeka glukózového sirupu (môže byť aj kukuričný alebo ryžový – zoženieš v obchode so zdravou výživou)
1/2 hrnčeka roztopeného masla
1/2 hrnčeka sladkého kondenzovaného mlieka
1/2 hrnčeka bieleho cukru
1/2 hrnčeka hnedého cukru
štipku soli pre zvýraznenie chuti
sklenenú alebo plastovú nádobu s nižším okrajom, kde bude karamel tuhnúť
papier na pečenie s nelepivým povrchom

https://www.youtube.com/watch?v=b1u83ZfwmT8
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

POSTUP: Všetky ingrediencie zmiešajte vo väčšej miske a dajte na najvyšší výkon do mikrovlnky na 6 minút. Po každých dvoch minútach však misku vyberte a poriadne zmes premiešajte. Nádobu, v ktorej bude karamel tuhnúť, vyložte papierom na pečenie, aby sa karamel neprilepil na dno nádoby.

https://www.youtube.com/watch?v=b1u83ZfwmT8
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

Dajte stuhnúť do chladničky na niekoľko hodín. Po vybratí vyklopte z nádoby, odlepte papier na pečenie a nahriatym nožom nakrájajte na kocky.

https://www.youtube.com/watch?v=b1u83ZfwmT8
www.youtube.comFoto: www.youtube.com

TIP: Misku, v ktorej ste pripravovali karamelovú zmes radšej umyte hneď, pretože ak zvyšky zmesi zatvrdnú, už to nebude také jednoduché :-)

Jednoduché, však? Ak chcete, pozrite si presný video návod :-)

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom